Hozzávalók:
lapok:
- 1 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál tej
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál szódabikarbonát(vagy: sütőpor)
- liszt, amennyit felvesz, hogy nyújtható lágy tésztát kapjunk.
töltelék:
- 2 kg alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- 1,5 kanál búzadara
tetejére kevés porcukor.
Így készítem el:
A lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd 15 percet pihentetjük, amíg kész a töltelék. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a búzadarát.
Kiolajozott, lisztezett tepsibe, tesszük az első lapot, majd a tölteléket és a másik lapot.
Mikor kisült meghintjük porcukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése