Sakk szelet

Sárga tészta:

4 db tojás

52 gramm kristálycukor

80 gramm liszt

1 csomag vaníliás cukor

6,5 gramm sütőpor

60 ml forró víz.

Kakaós tészta:

4 db tojás

52 gramm kristálycukor

80 gramm liszt

1 csomag vaniliás cukor

6,5 gramm sütőpor

60 ml forró víz

8 gramm kakaópor.

Karamellás töltelék:

500 gramm kristálycukor

1 l tej

80 gramm liszt

350 gramm ráma margarin.

Továbbá:

1 db kész ostyalap (16x30 cm).

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet.

2. A fehérjét kemény habbá verjük.

3. A tojássárgás részhez hozzáadjuk a vaníliáscukrot, lisztet és a sütőport.

4. Könnyed mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásfehérjét is.

5. A sárga tészta készen is van. A kakaóporoshoz még hozzáadjuk a kakaóport.

6. Mind a két tésztát külön sütjük egy közepes nagyságú tepsiben. Sütőpapírral kibéleljük, s kb. 20-30 percig sütjük.

7. Ha kihűltek, mind a két lapot hosszában felcsíkozzuk 8-8 db sávra.

Karamellás töltelék:

1. A cukrot karamellizáljuk, majd kicsinyenként hozzáadunk 700 ml tejet, ami feloldja a karamellünket.

2. 300 ml tejbe elkeverjük a lisztet és a karamellás tejbe öntve állandó kevergetés mellett kását főzünk.

3. A kásába fokozatosan beleadagoljuk a margarint.

4. Az edényünket gőz fölé tesszük, hogy a krém ne hűljön ki.

Összeállítás:

1. Egy ostyalapot megkenünk a meleg karamellás töltelékkel.

2. A közepére helyezünk egy sárga és egy barna sávot. Megkenjük töltelékkel, majd erre következő kettőt helyezünk (A sárgára barnát és fordítva), így alakul ki a sakktáblaforma.

3. Újra megkenjük töltelékkel, összetekerjük, s a ragasztott felével lefelé tesszük le.

4. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése