Sárga tészta:
4 db tojás
52 gramm kristálycukor
80 gramm liszt
1 csomag vaníliás cukor
6,5 gramm sütőpor
60 ml forró víz.
Kakaós tészta:
4 db tojás
52 gramm kristálycukor
80 gramm liszt
1 csomag vaniliás cukor
6,5 gramm sütőpor
60 ml forró víz
8 gramm kakaópor.
Karamellás töltelék:
500 gramm kristálycukor
1 l tej
80 gramm liszt
350 gramm ráma margarin.
Továbbá:
1 db kész ostyalap (16x30 cm).
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet.
2. A fehérjét kemény habbá verjük.
3. A tojássárgás részhez hozzáadjuk a vaníliáscukrot, lisztet és a sütőport.
4. Könnyed mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásfehérjét is.
5. A sárga tészta készen is van. A kakaóporoshoz még hozzáadjuk a kakaóport.
6. Mind a két tésztát külön sütjük egy közepes nagyságú tepsiben. Sütőpapírral kibéleljük, s kb. 20-30 percig sütjük.
7. Ha kihűltek, mind a két lapot hosszában felcsíkozzuk 8-8 db sávra.
Karamellás töltelék:
1. A cukrot karamellizáljuk, majd kicsinyenként hozzáadunk 700 ml tejet, ami feloldja a karamellünket.
2. 300 ml tejbe elkeverjük a lisztet és a karamellás tejbe öntve állandó kevergetés mellett kását főzünk.
3. A kásába fokozatosan beleadagoljuk a margarint.
4. Az edényünket gőz fölé tesszük, hogy a krém ne hűljön ki.
Összeállítás:
1. Egy ostyalapot megkenünk a meleg karamellás töltelékkel.
2. A közepére helyezünk egy sárga és egy barna sávot. Megkenjük töltelékkel, majd erre következő kettőt helyezünk (A sárgára barnát és fordítva), így alakul ki a sakktáblaforma.
3. Újra megkenjük töltelékkel, összetekerjük, s a ragasztott felével lefelé tesszük le.
4. Olvasztott csokoládéval díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése