a galuska(nokedli) alap:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- víz
- 1/2 kg laska gomba, de ízlés szerint bármilyen gomba megfelel.
- 2 dl tejföl
- 1 közepes nagyságú hagyma
- kevés olaj
- paprika paszta(nekem saját készítésű van), de piros porpaprika is megteszi, és egy piros édes paprika
- 2-3 evőkanál liszt
- petrezselyem zöld
- ételízesítő, só
Elkészítés:
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Fövő, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk a nokedliszaggatóval. Kb. 8 percig forraljuk, addig amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Aztán leszűrjük, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal.
A hagymát megtisztítom és apró darabokra vágom, majd megdinsztelem kevés olajban, hozzáadom a paprikát, majd a kockára vágott gombát. Bele teszünk egy kis csokor petrezselymet is. Fűszerezem, majd addig párolom, amíg a gomba megfő.
Addig a lisztet csomó mentesen elkavarom a tejföllel. Mikor kész, óvatosan, állandó keverés közben a gombához adom. Utána ismét fűszerezem és megszórom kevés vágott petrezselyem levéllel.
1 megjegyzés:
Jujj, nagyon ínycsiklandozóan néz ki! Várom a receptjét!
Megjegyzés küldése