Padlizsános zakuszka


Hozzávalók:
-4 kg padlizsán
-3 kg paradicsom paprika
-2 kg sárgarépa
-1 kg petrezselyem
-10 db nagyobbocska hagyma
-1 liter paradicsomlé
-1 liter olaj
-só, bors, babérlevél.

Így készítem el:

A padlizsánt megsütöm, majd ha megszabadítottam a hajától, tésztaszűrőbe jól lecsepegtetem a levétől. Miután minden zöldséget megpucoltam, külön edényekben ledarálom és megdinsztelem őket. A sárgarépát és a petrezselymet is előzőleg megfőzöm, s aztán darálom és dinsztelem. Mikor mindegyik kész, összeadom őket és akkor jön bele a paradicsomlé. Ekkor lehet még ízesíteni, só bors, babérlevél. Addig főzöm amíg az olaj feljön a tetejére.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése