Töltött csirkecomb




Ami hozzá kell (4 személy részére):

  • 4 db alsó - felső csirkecomb,
  • 30 dkg csirke máj,
  • 2 db zsemle,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 tojás,
  • 1 db piros paprika,
  • kevés olaj,
  • zöld petrezselyem levél,
  • őrölt bors, ételízesitő, piros porpaprika, só.

Így készítem el:

Legtöbbször a combokat egybe hagyva megfőzöm egy húslevesnek. Amikor majdnem egész puha a hús, kiveszem és kicsontozom, ügyelve, hogy a hús egybemaradjon. Félreteszem, hadd dermedjen, amíg elkészülök a töltelékkel. A hagymát és a paprikát apróra vágom, kevés olajba megdinsztelem. Amikor üveges beleteszem az előzőleg éles késsel apróra vágott májat, majd lefedve pár percig párolom. A máj hamar elkészül, ne sokat főzzük! Félrevesszük a tűzről és beletesszük az előzőleg tejbe áztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemléket, majd a tojást is. Fűszerezzük ízlés szerint, majd ne felejtsük ki az apróra vágott petrezselyem levelet sem.
Egy tűzálló tálat kivajazunk(olajozunk), és beletesszük a masszával megtöltött combokat úgy hogy a bőr része legyen felül. Ezt megkenjük egy kevés olajjal, amibe előzőleg kevés piros por paprikát keverünk. Előre bemelegített sütőbe, kipíritjuk. Sült paprikával nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése