Ami hozzá kell (4 személy részére):
- 4 db alsó - felső csirkecomb,
- 30 dkg csirke máj,
- 2 db zsemle,
- 1 fej hagyma,
- 1 tojás,
- 1 db piros paprika,
- kevés olaj,
- zöld petrezselyem levél,
- őrölt bors, ételízesitő, piros porpaprika, só.
Így készítem el:
Legtöbbször a combokat egybe hagyva megfőzöm egy húslevesnek. Amikor majdnem egész puha a hús, kiveszem és kicsontozom, ügyelve, hogy a hús egybemaradjon. Félreteszem, hadd dermedjen, amíg elkészülök a töltelékkel. A hagymát és a paprikát apróra vágom, kevés olajba megdinsztelem. Amikor üveges beleteszem az előzőleg éles késsel apróra vágott májat, majd lefedve pár percig párolom. A máj hamar elkészül, ne sokat főzzük! Félrevesszük a tűzről és beletesszük az előzőleg tejbe áztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemléket, majd a tojást is. Fűszerezzük ízlés szerint, majd ne felejtsük ki az apróra vágott petrezselyem levelet sem.
Egy tűzálló tálat kivajazunk(olajozunk), és beletesszük a masszával megtöltött combokat úgy hogy a bőr része legyen felül. Ezt megkenjük egy kevés olajjal, amibe előzőleg kevés piros por paprikát keverünk. Előre bemelegített sütőbe, kipíritjuk. Sült paprikával nagyon finom!
Egy tűzálló tálat kivajazunk(olajozunk), és beletesszük a masszával megtöltött combokat úgy hogy a bőr része legyen felül. Ezt megkenjük egy kevés olajjal, amibe előzőleg kevés piros por paprikát keverünk. Előre bemelegített sütőbe, kipíritjuk. Sült paprikával nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése