Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 evőkanál cukor
- 1/2 l tej + 2 dl
- 1 tojás
- kis csipet só
- vaníliás cukor
Az élesztőt morzsoljuk bele 1 csésze langyos cukros tejbe. Egy tálba a lisztet elkavarjuk a többi cukorral. Amint az élesztő megkelt, beleöntjük a lisztbe az élesztős tejet és lassan adagolva hozzá a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk a tésztát. Betakarva meleg helyen pihentetjük egy jó órán keresztül, amíg a kb a megkétszerezi a térfogatát.
Ha nagyon sietünk és borzos fánkot akarunk akkor én olajos kanállal(ettől borzos, mert a kanállal nem szép kerek megszokott fánk forma alakú ) egyenesen a forró olajba szaggatom és aranysárgára sütöm mind a két felét. Majd még melegen vaníliás cukrot szitálok rá.
Legközelebb leírom a szalagos fánk receptjét is! Amúgy is farsang közeleg! És ígérem leírok egy pár hasznos tanácsot, amit szem elől kell tartani, amikor kelt tésztákat készítünk és akkor mindig sikerülni fog.
Jó étvágyat hozzá!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése