Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya,
- 20-30 dkg liszt,
- 1 evőkanál zsír
- 1 tojás
- 15-2 dkg zsemlemorzsa
- kevés olaj
Így készítem el:
A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. A lisztel, a zsírral, a tojással jól összedolgozzuk és meglisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra kinyújtjuk. Ekkor lisztbe mártott késsel kb. 3-5cm széles csíkokra vágjuk és tenyérrel nudlikat sodorunk belőle.
Lobogó, sós vízben kifőzzük. Az olajon a morzsát megpirítjuk, tálba tesszük és a nudlikat erre szűrjük.
Jól elkeverjük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Én személyesen savanyúsággal szeretem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése