Prézlis nudli


Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya,
  • 20-30 dkg liszt,
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 15-2 dkg zsemlemorzsa
  • kevés olaj

Így készítem el:

A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. A lisztel, a zsírral, a tojással jól összedolgozzuk és meglisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra kinyújtjuk. Ekkor lisztbe mártott késsel kb. 3-5cm széles csíkokra vágjuk és tenyérrel nudlikat sodorunk belőle.

Lobogó, sós vízben kifőzzük. Az olajon a morzsát megpirítjuk, tálba tesszük és a nudlikat erre szűrjük.

Jól elkeverjük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Én személyesen savanyúsággal szeretem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése