Hozzávalók:
- 5 db narancs
- 3 tojás sárgája
- 4 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- 1 db zselatin
- 3 dl tejszínhab
- 3 tojásból piskóta
Lereszelünk 1 narancs héját, és 2 narancs levével, a vízzel összekavarjuk. Egy edénybe a tojás sárgáját eldörzsöljük a cukorral és hozzáadjuk a fenti levet. Majd lassú tűzön, folytonos kevergetéssel sűrű pépé főzzük. Hozzáadjuk a zselatint, mint ahogy azt a csomagolásán írja.
Mikor kihűl jöhet bele a tejszínhab.
Egy edényt kibélelünk alúlfóliával, és az aljára(ez lesz a teteje) ízlés szerint tesszük a narancsokat. Aztán a krémet és végül a piskóta csíkokat.
Lehet a krémbe is narancs darabokat tenni, de figyelem: ne túl sokat, mert ha levet ereszt, akkor folyni fog a torta.
Mikor megdermedt kiborítjuk az edényből és tetszés szerint díszíthetjük tejszínhabbal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése