Ez egy nagyon gyors vacsora szokott lenni, egyszerű elkészíteni, laktatós, egészséges és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1 kg naphal (Pangasius), tulajdonképpen a a harcsafélék családjába tartozik!
- 1 kg burgonya
- 2 citrom
- kevés olíva olaj
- só, pirospaprika, őrölt fehérbors
A burgonyát meghámozom, majd miután megmostam, hosszú cikkekbe vágom. Egy tűzálló edény aljába teszem az olívaolajat, majd a vágott burgonyát teszem, úgy hogy minden rendet megsózok. A tetejére jön az előzőleg legalább pár órával előtte bepácolt hal filék.
Tehát a hal filéket megmosom és jól-jól lecsepegtetem, és ha van leszedem a zsiradékot a szélekről. Egy kisebb tányérba összekeverem a sót, pirospaprikát, borsot, majd ezekkel alaposan bekenem a hal filéket. Az így előkészített halat a burgonya tetejére teszem. Mikor kész, ekkor jön rá a citrom: az egyik citromot kicsavarom és ráöntöm a tetejére, a másik pedig felkarikázva kerül rá.
Előmelegített sütőbe jó másfél órát sütöm, addig amíg ropogós piros lesz a teteje.
Ajánlok hozzá egy fehér félédes bort, na persze nekem az édes a kedvencem, azzal sem rosz! :D
2 megjegyzés:
Jéééééééééézusom!
Neked erre is van időd? :-o
Eddig is csodáltam az ilyen lényeket, akiknek mindenre van idejük, de most aztán végképp...
Szóhoz sem jutok :-o
A sütés-főzés nálam kikapcsolódás, erről le nem mondanák.
De az időm?... hát,... az nincs, :( ,valahogy rosszul osztom be,...matematikus létemre,... mindig idő hiánnyal küszküdök...
Megjegyzés küldése