Harcsa burgonyaágyon


Ez egy nagyon gyors vacsora szokott lenni, egyszerű elkészíteni, laktatós, egészséges és nagyon finom!

Hozzávalók:
  • 1 kg naphal (Pangasius), tulajdonképpen a a harcsafélék családjába tartozik!
  • 1 kg burgonya
  • 2 citrom
  • kevés olíva olaj
  • só, pirospaprika, őrölt fehérbors
Így készítem el:

A burgonyát meghámozom, majd miután megmostam, hosszú cikkekbe vágom. Egy tűzálló edény aljába teszem az olívaolajat, majd a vágott burgonyát teszem, úgy hogy minden rendet megsózok. A tetejére jön az előzőleg legalább pár órával előtte bepácolt hal filék.
Tehát a hal filéket megmosom és jól-jól lecsepegtetem, és ha van leszedem a zsiradékot a szélekről. Egy kisebb tányérba összekeverem a sót, pirospaprikát, borsot, majd ezekkel alaposan bekenem a hal filéket. Az így előkészített halat a burgonya tetejére teszem. Mikor kész, ekkor jön rá a citrom: az egyik citromot kicsavarom és ráöntöm a tetejére, a másik pedig felkarikázva kerül rá.
Előmelegített sütőbe jó másfél órát sütöm, addig amíg ropogós piros lesz a teteje.

Ajánlok hozzá egy fehér félédes bort, na persze nekem az édes a kedvencem, azzal sem rosz! :D

2 megjegyzés:

reka írta...

Jéééééééééézusom!
Neked erre is van időd? :-o

Eddig is csodáltam az ilyen lényeket, akiknek mindenre van idejük, de most aztán végképp...

Szóhoz sem jutok :-o

Btzs írta...

A sütés-főzés nálam kikapcsolódás, erről le nem mondanák.
De az időm?... hát,... az nincs, :( ,valahogy rosszul osztom be,...matematikus létemre,... mindig idő hiánnyal küszküdök...

Megjegyzés küldése